Glimmering lantern - novella

8:08:00

Figyelem! A Halloween legendája, kicsit meseszerű keretbe foglalva!


Cím: Glimmering lantern
Besorolás: A Halloween legendája fanfiction
Egyéb: Legenda, G, Cliffhanger, Genfic, IC, Drabble

  Jack O'Lantern egy kovács volt, akit mindenki csak a helyi iszákosként ismert. Nem sok dolga akadt abban a cseppnyi faluban, ahol élt, az írek pedig nem is kedvelték, mivel bűnös módon keresett vigaszt, amikor lelke romokban hevert. Nem félt az italhoz nyúlni, nem vetette meg a dohányt sem.
Egy közepesen rossz napján éppen a műhelyében készülgetett egy ember fogadására, mikor váratlan módon megjelent az ördög. Jack közelebb lépett hozzá. Alig tudta elhinni, hogy szemtől szemben állnak egymással. A férfi eleinte furcsán nézett, majd jobbnak látta, ha hátrál egy lépésnyit. Az ördög felkuncogott. El akarta vinni Jacket, mivel lejárt az ideje.
  Mikor ezt tudatta vele a gonosz, Jack megijedt és azt mondta, rendben van, míg összekészül egy kicsit bensőjében, addig másszon fel a fára egy szép, kerekded almáért. Még részegen sem volt annyira hülye, hogy bedőljön ilyen dolgoknak. Az ördög elhúzta a száját, s másodpercek múlva már fent is termett a fa lombja között. Neki csak a legszebb, legnagyobb, legérettebb gyümölcs kellett, amit megkaphatott.
  Míg a sátán el volt foglalva a nézelődéssel, Jack egy keresztet rajzolt a fa oldalára. Nagyon jól tudta ő is, mitől fél az ördög, így hát nem lustálkodott. Hamarosan az említett is észrevette, hogy valami nincsen rendben, de akkora késő volt: a hatalmas kereszt ott virított a gyümölcsfán. Az ördög ordítozott, kapálózott, gubbasztott és fenyegetőzött, de Jacket nem érdekelte. Leült a fával szemben, és egy kis fadarabot kezdett farikcsálni kis késével.
  Az ördög rövid időn belül megunta a sajnáltatást, és megpróbált alkudozni Jackkel. Ha leengedi őt a fáról, Jack megússza és nem viszi el a lelkét. A kovácsnak több se kellett, azonnal fogta magát, és eltüntette a keresztet a helyéről. A gonosz eltűnt, és megtartotta szavát: tényleg nem lett semmi baja a fickónak.

  Ez mind szép és jó, viszont amikor Jack elhunyt, a pokol és a mennyország között ragadt. A fentiek azért nem fogadták be, mivel bűnös élete keresztezte útját, lent pedig az ördög nézett rá rossz szemmel régi csínye miatt. Jack a két világ között ragadt, azon a síkon, amelyen senki nem akar.
  Végül az ördög megszánta, és egy izzó fadarabot dobott oda neki, amely a pokol katlana alatt lobogó tűz parázsából származott. Jack azt egy marharépába tette, hogy nyugtalan lelkét kicsit csitítani tudja a világító lámpással. Azóta is ott kóricál és mászkál a helyi iszákos, a lámpácska fényénél pedig keresi a megnyugvását, ami talán már soha nem adatik meg neki.

You Might Also Like

0 megjegyzés