Kurt Cobain valóban öngyilkos lett?

0:39:00

Sziasztok!
Nagy kajakészítés közepette írom nektek a cikket - remélem, nem ég oda a krumpli vagy a virsli (UPDATE: nem lett semmi gond) - Kurt Cobainről, akinek a halála esetleg rejtélyeket vethet fel egyesekben, köztük bennem is. Nem vagyok nagy Nirvana fan, mert nem tudnám felsorolni a bandában lévő emberek neveit, vagy az összes számukat, csupán kettőt-hármat hallgatok. Persze ez a későbbiekben változhat.
Szóval, kezdjük is!
UPDATE#2: Ráteszem a korhatár besorolást (tekintsünk el, hogy ettől függetlenül valaki megnézi/megnézte): 12 éven aluliaknak nem ajánlott. Az okot olvasd a Melding box alatt a jobb oldali sávban.


Kurt Cobain élete

Kurt Donald Cobain 1967. február 20-án született Aberdeenben, anyja pincérnő, apja pedig autószerelő volt. Hétéves korában elváltak, többek között ez vezethetett ahhoz, hogy Cobain egy eléggé antiszociális és nehezen kezelhető gyerek lett. Szülei válása miatt sokáig élt rokonoknál, illetve később egy híd alatt, 1986-ban aztán pár kisebb együttes után Krist Novoseliccel együtt megalapította a Nirvanát. 1989-ben kiadták első albumukat Bleach címmel, később pedig csatlakozott hozzájuk Dave Grohl dobos, aki jelenleg a Foo Fighters énekes-gitárosa. Ebben az évben már Angliában és Európában is turnéztak, két bécsi koncert között pedig még a budapesti Petőfi Csarnokban is felléptek.

Kurt vonzódása a keleti filozófia felé

A problémás kiskamaszból még problémásabb nagy kamasz lett: gyakran verekedett, duzzogott és puffogott, mígnem rá nem talált a vallásra. Ezen belül is nagyon vonzódott a keleti filozófiákhoz és buddhizmushoz, ahonnan későbbi zenekara nevét is kölcsönözte.

aberdeen

Az együttes hirtelen baromi népszerű lett, ezért az 1991-ben kiadott Nevermind című albumuk a Smells Like Teen Spirit-tel az élén már akkora siker volt, amit Cobain nehezen tudott feldolgozni. Akkori interjúiban is csak azt hajtogatta, hogy sem ő, sem az együttes többi tagja nem számított ekkora sikerre: "Ha lenne egy rocksztártanfolyam, szívesen részt vennék rajta." Utóbbi kijelentéséből tényleg arra lehet következtetni, hogy az akkor 24 éves srác egyáltalán nem tudta kezelni a hirtelen jött új helyzetet és a körülöttük kialakult hisztériát, ennek köszönhetően pedig keményen rácsúszott a drogokra, leginkább a heroinra. Sokak szerint Kurt Cobaint az is zavarta, hogy dalszövegeit sokszor teljesen máshogy értelmezték, és azzal is nehezen békült ki, hogy az együttesükért nem csak olyanok rajongtak, akik számára szimpatikusak lettek volna.

1992 februárjában Hawaii-ra utazott, ahol pizsamába öltözve feleségül vette az akkor már terhes Courtney Love-ot. Később megszületett lányuk, Frances Bean Cobain, Kurt Cobain pedig még ebben az évben kórházba került a heroin miatt. 1993 elején megjelent a Nirvana harmadik albuma, az In Utero, és még ugyanebben az évben felléptek az MTV Unplugged című műsorában. A koncert 1993 decemberében került adásba – ekkor már az a pletyka járta, hogy a Nirvana fel fog oszlani.

1994 elején a Nirvana mégis turnéra indult Európába, aminek vége felé Kurt Cobainnél torokgyulladást diagnosztizáltak, március 4-én reggel pedig öntudatlan állapotban talált rá római hotelszobájában Courtney Love. Kurt Cobain alkohollal vette be gyógyszereit, amit először öngyilkossági kísérletnek tudtak be, de később azt mondták, csak baleset volt. A turnét félbehagyták, Cobain visszarepült Seattle-be, ahol felesége és barátai rávették, hogy heroinfüggősége miatt elmenjen rehabra, de onnan egy hét után megszökött. Holttestére ezután, április 8-án találtak rá seattle-i házában. Kurt Cobain három nappal korábban, 27 évesen, április 5-én egy puskával főbe lőtte magát.

Ezután

Kurt Cobain huszonhárom évvel ezelőtt, április 5-én, 27 évesen lett öngyilkos a seattle-i házában. Fejbe lőtte magát, holttestére pedig csak három nappal később találtak rá. Sok a teória, miszerint nem öngyilkosság történt, hanem valaki rásegített a halálára. Az ügyet többször is újravizsgáló nyomozók azonban kijelentették, hogy egyértelműen öngyilkosság történt. Mikor a rendőrök betörték a ház ajtaját, Cobain a földön feküdt, a puska még mindig az álla felé mutatott, közelében pedig a gyerekkori képzeletbeli barátjának, "Boodah"-nak címzett búcsúlevele, feleségétől és lányától is búcsúzott a végén.

CSI2

A búcsúlevél

búcsúlevél

„Egy tapasztalt, együgyű ember szavai következnek, aki nyilvánvalóan szívesebben lenne elsatnyult, infantilis panaszgép. Szeretnék érthetően fogalmazni ebben a levélben.

Évek óta, amióta először találkoztam közösségetek, hogy is mondjam, függetlenséghez kötődő etikájával és ölelésével, a punk rock élet "alapiskoláit" jártam, és az ott kapott figyelmeztetések mindegyike nagyon is igaznak bizonyult. Már túl sok éve nem éreztem a zenehallgatás és zenealkotás izgalmát, sem az olvasásét és az írásét. Elmondhatatlan bűntudatom van mindezen dolgok miatt. Például, amikor ott vagyunk a kulisszák mögött, és kialszanak a fények és tombolva felzúg a tömeg, ez nem hat rám úgy, ahogy Freddie Mercury-ra hatott, aki láthatóan imádta a tömegből felé áradó szeretetet és rajongást, amit én abszolút csodálok és irigylek. Az igazság az, hogy nem tudlak becsapni titeket, semelyikőtöket. Ez egyszerűen nem fair se veletek, se velem szemben. A legszörnyűbb bűn, amit el tudok képzelni, hogy színleléssel átverem az embereket és úgy teszek, mintha 100%-osan jól érezném magam.

Néha úgy érzem, mintha színpadra lépés előtt blokkolóórára lenne szükségem. Mindent kipróbáltam, már ami erőmből tellett, hogy mindezt fel tudjam mérni (és most is próbálom, isten bizony próbálom, de ez nem elég). A tényt, hogy én és mi sok ember embert megérintettünk és szórakoztattunk, megértem. Csak egy narcisztikus fazon képes akkor felfogni a dolgokat, amikor már elmúltak. Túl érzékeny vagyok. Kicsit tompábbnak kéne lennem ahhoz, hogy ismét úgy lelkesedhessek, ahogy gyerekkoromban.

Az utolsó 3 turnén sokkal jobban elfogadtam az embereket, akiket személyesen, illetve rajongóinkként ismertem, de még mindig nem vagyok túl a frusztráción, bűntudaton és empátián, amelyet mindenkivel szemben érzek. Mindünkben van valami jó, és én azt hiszem egyszerűen túlságosan szeretem az embereket, annyira, hogy az már kurvára elszomorít. A szomorú, érzékeny, nem elfogadó, Halak jegyű Jézus-emberke. Miért nem élvezed egyszerűen? Nem tudom!

Van egy istennő feleségem aki a nagyravágyástól és empátiától szenved, és egy lányom, aki túl sokat emlékeztet arra, ki is voltam régen, tele szeretettel és kedvvel, minden szembejövőt megcsókolva, mert mindenki jó és senki se bántja. És ez olyannyira megrémít, hogy már létezni is alig bírok. Még a gondolatát se tudom elviselni, hogy Frances is ugyanolyan nyomorult, önpusztító, halott rocksztárrá válik, mint én.

Jól vagyok, nagyon jól vagyok és hálás vagyok, de hétéves korom óta gyűlölettel teltem meg általában az emberek iránt. Csak azért, mert az emberek számára aki empatikus, annak oly könnyű. Azt hiszem, csak azért, mert túlságosan szeretem és sajnálom az embereket.

Égő, émelygő gyomrom poklából köszönöm mindenkinek az elmúlt években kapott leveleket és aggodalmakat. Túlságosan is szeszélyes, hangulatember vagyok! Nincs már bennem szenvedély, és úgy emlékszem, jobb kiégni, mint elenyészni.

Béke, szeretet, együttérzés,

Kurt Cobain

Frances és Courtney, ott leszek az oltárotoknál. Courtney, kérlek folytatsd, Francesért. Az életéért, ami sokkal boldogabb lesz nélkülem.


Szeretlek, szeretlek!”

A búcsúlevélről sokan úgy vélik, hogy Kurt valójában csak a zeneiparból akart kiszállni, ráadásul a levél utolsó két sorát nem ugyanaz a kéz írta, mint a többi részt.

A rendőrségi helyszíni jelentés Kurt Cobain öngyilkosságáról
A rendőrség helyszíni jelentése Kurt öngyilkosságáról

Egy villanyszerelő talált rá a testére a seattle-i házában. A hivatalos jelentés szerint főbe lőtte magát, a vérében pedig halálos mennyiségű heroint találtak. Nos, azt tudni kell Kurtről, hogy fűbe harapása előtt "érdeklődött" a drogok iránt, később pedig függője lett az előbb említett heroinnak. 
A seattle-i rendőrség a húszéves (2014) évforduló emlékére úgy döntött, újra előveszik az ügyet, ámbár semmi új nem derült ki. Viszont több olyan helyszíneléskor készített képet is a nyilvánosságra hoztak, melyeket ezelőtt nem láthatott senki. A képeken egy doboz van, benne egy kanállal és tűkkel, mellette pedig napszemüveget és egy cigicsikket lehet látni, illetve egy tárcát, egy doboz cigarettát és pár ruhadarabot. Az ügyet újravizsgáló nyomozó, Mike Ciesynski elmondta, hogy a Cobain halálával kapcsolatos teóriák, miszerint nem öngyilkosság, hanem gyilkosság történt, vagy hogy Cobain még él, egyértelműen csak összeesküvés-elméletek, és semmilyen alapjuk sincs: „Öngyilkosság volt. Az ügy lezárva."

A nyilvánosságra hozott új képek:

cobainsuicidenote.jpg

cobainsuicide1.jpg

cobainsuicide2.jpg

A teljes fotósorozat itt megtekinthető!

Az öngyilkosság előzménye


1994 elején az együttes európai körútra indult. A turné vége felé, március 1-jén Münchenben Cobaint hörghuruttal és torokgyulladással diagnosztizálták, ami miatt a következő esti koncertjüket törölték. Rómában március 4-ének reggelén Courtney Love öntudatlan állapotban találta Cobaint, és sietve bevitette a legközelebbi kórházba. Az orvos, aki megvizsgálta, azt nyilatkozta egy sajtókonferencián, hogy az énekes 50 darab Rohypnol gyógyszert két üveg pezsgővel kombinált. Ezt követően Cobain néhány napig kómában feküdt. A turné további részét törölték.

Március 8-án Cobain és Love hazarepült Seattle-be. Több mint egy héttel később Love felhívta a rendőrséget, azt állítva, hogy a férje bezárkózott az egyik szobába egy fegyverrel, és öngyilkosságra készül. A kiérkező járőrök összesen négy fegyvert és számtalan, ismeretlen eredetű gyógyszert koboztak el Cobaintól. Kurt a kiérkező rendőröknek azt állította, hogy csak magát akarta megvédeni a feleségétől. Később Love is beismerte a rendőrségnek, hogy férje valójában nem fenyegetőzött öngyilkossággal. Március 30-án Cobain legjobb barátjával, Dylan Carlsonnal vásárolt egy fegyvert, ami később a vesztét jelentette.

A következő hetekben Cobain heroinfüggőségén próbált segíteni azzal, hogy elvonókúrára ment, vele párhuzamosan pedig szintén drogfüggő felesége egy Beverly Hills-i elvonóra készült befeküdni. Április 1-jén azonban megszökött az intézetből, és hazarepült Seattle-be. A repülőn Duff McKagan mellett ült és úgy tűnt, hogy Cobain örül neki, habár korábban volt afférja a Guns N' Roses-szal, különösen Axl Rose-zal. McKagan később azt mondta, hogy "az ösztönöm azt súgta, hogy valami nincs rendben." Felesége egy nyomozóval, Tom Granttel kerestette, sikertelenül. 1994. április 5-én Cobain máig tisztázatlan körülmények között seattle-i házának garázspadlásán öngyilkos lett. Állítólag közben a R.E.M. Automatic for the People című albumát hallgatta. A holttestre csak három nappal később talált rá egy villanyszerelő.

Április 10-én elhamvasztották, majd hamvait a Wishkah folyóba szórták. A temetésen Krist Novoselic és Courtney Love is beszédet mondott. Azóta olyan hírek terjengtek, hogy a halála csak egy kikerülő lépés volt a médiából. Ugyanis felesége csak a vagyonára vágyott; miután Cobain meghalt, a vagyonát a feleségére kellett volna hagynia. De ezek után Courtney nem lett boldogabb, sőt egy-két betörést is elkövetett a "drogokért".

A kérdőjelek

  • Kurt vérében a heroinkoncentráció (szakemberek szerint) olyan dózist feltételez, amely mellett egy ember képtelen meghúzni a fegyver elsütőbillentyűjét, mert pillanatokon belül kómába esik. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Kurt minimum egy (tiszta heroinra vetítve) több, mint egygrammos adaggal lőtte be magát, ami tényleg elég durva. Arról nem is beszélve, hogy ez a halálos adag kétszerese, még egy rendszeres fogyasztónál is (egyénileg változik és sok mindentől függ, de na). Szóval ilyen állapotban elég macerás ott ügyeskedni egy 3,5 kilós, 125 centis vadászpuskával, ami mellesleg

remington11


  • Az elképzelhető legkényelmetlenebb fegyver, ami az öngyilkossághoz választható. Miért nem maroklőfegyvert választott, ami ugyanolyan könnyen beszerezhető, mint a puska, ráadásul (Kurt elég hiú ember volt) nem okoz olyan roncsolódást, ha mellbe (más források szerint torkon, illetve szájon) lövi magát vele az ember, ahogyan azt Cobain tette. A sörétek bizony csúnya munkát végeztek, nem csak a törzsön, hanem a fejen és a nyakon is.
  • A heroinon kívül egy komoly adag nyugtatót (benzodiazepint, azaz közismertebb nevén váliumot) is találtak a szervezetében. Miért vesz be valaki nyugtatót, ha már ott az előkészített heroinos fecskendő?
  • Mindkét karján találtak friss tűnyomot, s mindkettő intravénás volt, tehát sikeresen elérte az eret. A kábítószerfüggők gyakran megismétlik a szúrást, de csak akkor, ha az első nem sikerül. A furcsa az, hogy sikerült, akkor meg miért ismételte volna meg?
  • Kurt ujjnyomatain kívül további négy, azonosíthatatlan dakti-töredéket találtak a fegyveren, s minden jel arra utal, hogy a rendőrség nem feccölt túl nagy energiát abba, hogy ezeket közelebbről megvizsgálja. Egészen pontosan: a fegyvert először május közepén nézték át tüzetesebben daktiloszkópiailag (akkor is csak a közvélemény nyomására).
  • Sem a búcsúlevélen, sem a mellette heverő íróeszközön nem találtak ujjnyomot, sem Kurtét, sem másét, noha kesztyűt nem viselt.
  • Rosemary Carroll (Kurt ügyvédje és a család barátja, a képen bejelölve) azt állította, hogy röviddel halála előtt az énekes megkérte, készítsen elő egy új végrendeletet, amelyben Courtneyt kitagadja az örökségéből, mert el akar válni feleségétől.
  • Eldon Wayne Hoke (művésznevén El Duce), a The Mentors punk- és botrányrockbanda dobosa és énekese egy vele készített interjúban azt állította, hogy Courtney meg akarta őt bízni Kurt meggyilkolásával, amiért 50 ezer dollárt ajánlott neki, amit ő elutasított. Egy ilyen kaliberű fickótól mondjuk nem állnak távol a bombasztikus kijelentések, de talán érdekes lehet, hogy az interjú után két nappal, 1997 tavaszán El Duce és egy gyorsvonat vonat frontális találkozásánál (nem túl meglepő módon) a 39 éves zenész húzza a rövidebbet. Szemtanú nem volt, a baleset oka figyelmetlenség.
  • Kurt kezein nem találtak lőpornyomot.
  • Miért tölti meg három lőszerrel valaki a puskát (a szóban forgó fegyver beépített táras), ha rögtön az elsővel fejen (nyakon, stb.) lövi magát?
  • Az injekció beadását követően, de a lövés előtt miért tűri vissza mindkét ingujját egészen a csuklóig?
  • Miért a test baloldalán találják meg a kilőtt töltényt (a Remington öntöltős, tehát lövés után kiveti a felhasznált töltényt és újat tölt be a tárból), amikor annak a fizika törvényei szerint (és a puska helyzetéből adódóan) a jobb oldalán kellett volna hevernie?
  • Egy helyen olvastam csak, de ennek ellenére érdemes ezt is megemlíteni: Kurt (amúgy halála után soha fel nem lelt) hitelkártyáját április hatodikán még kétszer, nyolcadikán pedig egyszer használták. Hogy ki, senkit nem érdekelt igazán.
  • A holttestet felfedező villanyszerelő szerint Kurt haja szépen rá volt fésülve a fejsebére
  • Kurt abban az időben határozta el magát, hogy lánya, Frances Bean Cobain kedvéért leszokik a heroinról. Emellett beültettek a gyomrába egy blokkoló implantátumot is, amely iszonyatos fájdalmakat okoz, ha heroint használ a páciens. Mi oka lett volna túladagolni magát?
A kezelések után Kurt újjászületett. A mindenki által ismert sötét oldala eltűnt, helyette pedig egy vidám és bizakodó ember állt előttünk, ebben persze lányának Francesnek is nagy része volt, de azért a kezelés is rengeteget segített.
 - nyilatkozta róla legjobb barátja, David Carlson.

Ha nem öngyilkosság volt, ki tette?


Courtney Love


Képtalálat a következőre: „courtney love”

Természetesen Kurt özvegye lett a Nirvana-rajongók első számú gyanúsítottja. A lényeg:
Cobain (különféle okok miatt) válást fontolgatott, s erről (roppant óvatlanul) tájékoztatta feleségét is, akárcsak arról, hogy hamarosan új végrendeletet fog írni, amelyben lányáról nem fog ugyan megfeledkezni, de becses neje jól teszi, ha valami tisztes foglalkozás után néz. Lehet, hogy Courtney nem volt valami észkombájn, azt viszont tökéletesen átlátta, hogy Kurt elvált feleségeként kevesebbet tud markolni, mint annak özvegyeként. Az utolsó csepp lehetett a pohárban, amikor férje elmondta: esze ágában sincs folytatni az ipart, elege van az egészből, elég zsozsót keresett ahhoz, hogy mostantól csak a kedvteléseinek éljen.
Talán nem ide tartozik, de két hónappal Kurt halála után ugyancsak kábszer-túladagolásban meghal Kristen Marie Pfaff, a Courtney-féle Hole rockegyüttes basszusgitárosa. Egyes források szerint túl sokat kérdezősködött Cobain halálának körülményeiről Courtney-nél…

Nem mehetünk el szó nélkül Tom Grant személye mellett, akit magánnyomozóként maga Courtney fogadott fel április harmadikán, amikor hírét vette, hogy Kurt lelépett a rehabról. Tom a fél életét tette fel arra, hogy bebizonyítsa: az énekest meggyilkolták. Nevére rákeresve egy csomó érdekes részletet olvashatsz a neten az ügyről – sajnos csak angolul.

Tom Grant magánnyomózó, akit még április 3-án Kurt megkeresésére bérelt fel Courtney Love az ügy újraindításakor, számos bizonyíték alapján azt állítja, a feleség és a pár jó barátja Michael Dewitt tervelte ki a gyilkosságot. A bizonyítékokat a cobaincase.com oldalon tárta fel. A nyomozó anno felkereste a Seattle-ben található Lake Washington-i házat is, ahol Kurt meghalt, de a holttestet nem fedezte fel.

Tom Grant azt állítja, hogy sem a tollon, sem a gyilkos fegyveren nem találtak egyetlen ujjlenyomatot, amely meglehetősen furcsa, hiszen valaki nem törölgetheti le gondosan a fegyverét, miután fejbe lőtte magát. És ha még ez sem lenne elég, a halálos dózisú heroint, amelyet Cobain vérében találtak feltehetőleg nem ő fecskendezte be magának. Orvosszakértők szerint ugyanis szinte fizikai képtelenség, hogy egy ekkora adag után valaki képes leszedni a karjáról a szíjat, arrébb tenni a droghoz használt cuccokat, felemelni a fegyvert és lelőni magát. Egyszerűen nincs rá idő – olvasható Tom Grant nyomozó, és a Ki ölte meg Kurt Cobain-t című kötet szerzőinek Max Wallace and Ian Halperinnel folytatott 2004-es beszélgetésében.


David Geffen

Képtalálat a következőre: „david geffen”

A Nirvana kiadójának, a DGC-nek (David Geffen Company) az alapító tulajdonosa a második a sorban, ha potenciális gyanúsítottakról beszélünk. Ha elfogadjuk, hogy Kurt besokallt és nem akarta folytatni a Davidnek is sok millió dolláros hasznot hajtó zeneipari tevékenységet, nem is kell túl sokat spekulálnunk a producer motivátorain: számtalan előzménye és példája van annak a jelenségnek, hogy egy tragikus véget ért népszerű zenész halála után még jócskán megdobja az eladási statisztikákat. Láttunk már ilyet Elvisnél, John Lennonnál és Jim Morrisonnál is, az utánuk jövőkről nem is beszélve.

David tehát a következőképpen okoskodott: ha Kurt visszavonul (ahogy belengette) és elkezd mondjuk pecázni vagy rövid időn belül végképp tönkreteszi magát a kábszerrel, az biztosan negatívan fog kihatni az eladott lemezek számára. Ha viszont – tegyük fel – öngyilkos lesz, s esetleg még egy novellának is beillő érzelmes levélben int végső búcsút az őt istenítő millióknak, az még jót is tehet az üzletnek.

Az elgondolást tett követte. Geffen (Brooklynban született és nevelkedett, részben orosz származású zsidóként) kiváló kapcsolatokat ápolt a városrész hagyományos, szervezett bűnözői csoportjaival, akiktől nyugodtan kérhetett egy szívességet, de akár meg is fizethette őket. Igazán volt miből.

Nem is halt meg

Képtalálat a következőre: „rivers cuomo kurt cobain”

Kurtnak tényleg elege lett a szórakoztatóiparból, de elég okos fiú volt ahhoz, hogy belássa, innen nem lehet csak úgy lelépni, teljesen el kell varrni a szálakat, ha tényleg nyugalmat akar. Courtney is kezdett az idegeire menni, a kislányát pedig sosem érezte igazán a magáénak, igazi barátai se nagyon voltak, úgyhogy elhatározta, hogy megrendezi a saját halálát, majd lelép és minden szempontból új életet kezd. Talán beavatott pár embert, esetleg lefizetett egy-két hivatalos személyt (a lóvé nem jelenthetett akadályt), szereztek egy holttestet, egy maszkmester meg elintézte a többit. Kurt felmarkolt egy kis pénzmagot, bespejzolt elsőosztályú hamis dokumentumokból két-három sorozatot, egy plasztikai sebésszel kicsit átszabatta közismert arcát, aztán hajrá – elég nagy az angolszász világ ahhoz, hogy ha valaki el akar tűnni, megtehesse. Még ma sincs ötven éves, úgyhogy még évtizedek lehetnek előtte. Talán egy új családdal él, valahol (mondjuk) Ausztráliában és szívből röhög az egész cirkuszon.

Vagy esetleg valójában ő a Weezer énekese, Rivers Cuomo? Néhányan alaposan feldolgozták a hasonlóságot, összefésülték a két együttes koncertjeinek dátumát és megállapították, hogy ezek sohasem ütötték egymást (mármint kronológiailag), s szerintük bizony nem zárható ki. Ha ez igaz, Kurt már elég régóta készülhetett a második életére… Mivel nem vagyok szakértő a zenetémában, valami expert zenész kéne, aki megmondja a frankót például a két hangról és stílusról.

Vannak további elképzelések is (például azok, amelyek a Nirvana tagjait, kiemelkedően Krist Novoselic-et) gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével, de se indíték, se végrehajtás szempontjából nem mondanak sok újdonságot az eddigiekhez képest.

Felhasznált oldalak:

You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Wow! Rendkívül összeszedett és informatív cikk lett, látszik rajta, hogy rengeteget dolgoztál rajta, és szívedet-lelkedet beleadtad! Gratulálok, manapság sajnos nem sok ilyen szinten profi (szerintem tapasztalt újságírók által is megirigyelhető) cikket olvasni, pláne egy fiatal lány blogján, aki csak úgy, nulla haszonnal ilyet ír! Remélem, még sok hasonló bejegyzést olvashatunk tőled! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bogi! <3
      Nagyon szépen köszönöm a dicséretet, bár nem minden az én érdemem, hiszen valahonnan ezeket össze kellett gyűjteni és vannak olyan részek benne, amit egyáltalán nem én írtam (a kérdőjeles részben), mivel nem tudtam volna úgy megfogalmazni, hogy mindenki számára olvasható legyen. A továbbiakban igyekszem néhányat hozni, Marilyn Monroe-t terveztem következőnek, aztán pedig JFK-t, de többet nem mondok, mert akkor lelövöm az összes poént. (haha, ez viccesen jött ki. ja nem)
      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Törlés
  2. Szia:) Bocsi, hogy ide írok, de nem találom a chatet:/ Benne lenn egy cserében? Kérlek, nálam jelezz vissza:)
    http://mindenamittankwalltitkol.blogspot.hu/
    Puszi, Maja^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Maja! <3
      Szia, sajnos chat nincsen, valamiért a sablon nem engedi betenni :/ Még megpróbálom orvosolni, ha nem sikerül, lehet hagyom a fenébe. Ki is teszlek :D
      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Törlés
  3. Szia :)
    Nagyon tetszik a blogod! Én is most nyitottam egyet, benne lennél cserében? Várom válaszod :)
    https://gattobiancoo.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gatto Bianco! <3
      Köszönöm szépen, persze, hogy benne vagyok! Már ki is teszlek.
      Hatalmas ölelés,
      Brynn :*

      Törlés
  4. Néhány apróságot azért megemlítenék, az első, nem nagy ügy, de Dave nem az első dobosuk volt, nem is a második, sok dobos meghallgatása után került a bandába.
    Ami már fontosabb, az a halál körülményei. Sajnos tapasztalatból beszélek. Az első semmilyen anyag nem volt Kurt gyomrában, amitől rosszul lett volna, ha benyomja magát. Létezik egy szer, ami elvonási tüneteketbrokoz, de fordított esetben, ha valaki (ez a szer egyébként arra való, hogy a túladagolást kezeljék vele, de egy későbbi gyógyszerben is van, ami akkor még nem is létezett a suboxoneban. Tehát Kurt függő volt, az elvonón ugyanúgy kaphatot ópiátot a fizikai elvonásra különben képtelen lett volna egy hét után megszökni. Tehát a tolerancia szintje nem változott, plusz napokkal a halála előtt újból cuccozott. Magyarán egy olyan adag, ami egy kezdő, vagy nem használó ember számára halálos, az neki max sztondulást okoz. Mivel nem lehetett tisztában az anyag minőségével, ezért vett be váliumot is, mivel a nyugtatók megnövelik a túladagolás kockázatát. A két szúrás nyom azér lehetett, mert egy ekkora adag heroint ha megfőzöl nem fér bele egy fecsibe, ezért két fecskendőt használt. Egy kísérlete már volt, s ezt vélhetőleg nem akarta semmiképp túlélni, mert akkor a sajtó rászáll a témára és Kurt ezeket nagyon a szívére vette. Ezért kellett a puska. Hogy biztos legyen. S miután beüt a cucc s oda van készítve a fegyver, akkor egy pillanat alatt meghúzza. És ez a puska biztosabb volt, mint egy kis revolver. Egyébként azt, hogy nem volt sehol ujjlenyomat nem tudom hol olvastad, de erre én nem találtam bizonyítékot. Ha valóban Courtney akarta volna meggyilkoni gyilkoltatni, akkor minek küldött volna magánnyomozókat, akik figyelték a házat, s elvile jártak is bent. Így csak lebuktatta volna magát. Plusz Kurtnek elég régóta voltak kínzó gyomorfájdalmai, amitől eléggé kikészült. Az orvosok nem tudtak segíteni, csak a heroin vette el a fájdalmát, csakhogy dur án rászokott, s egy ilyen állapot nagyon kilátástalan, mikor már elveszik az érdeklődés, minden kilátástalannak és megoldhatatlannak tűnik. Voltam benne én is. Pontosan átérzem, ezt a részét. Egy idő után már az ágyból sincs erőd kikelni. Borzalmas. Ja és a felhasznált töltény nem törvényszerűen egy helyre esik mindig, bárhova eshet a felhasznált töltény. A búcsúlevelet pedig lehe úgy írta, hogy már be volt állva, s ezért változott meg az írása, mert már besztondulhatott, s olyabkornpl nehéz kis betükkel írni. Én persze nem tudhatom, nem voltam ott, de ezt valószínübbnek tartom. Azért írtam ezeket le, mert szerintem úgy jogos, ha érvek és ellenérvek is fel vannak sorolva, hogy az olvasó ne legyen "manipulálva", plusz fontos, az is, hogy az információk hitelesek legyenek.

    VálaszTörlés